niedziela, 19 sierpnia 2012

MAKARON Z KURKAMI



Po drodze z opalania zatrzymałam się przy drodze u sympatycznej kobity i kupiłam dorodne kurki. Sezon jest na nie właśnie teraz, więc warto skorzystać. A, że w kuchni nie lubię spędzać długich godzin wymyśliłam szybkie danie (jak się później okazało - hit końca lata).

 

MAKARON Z KURKAMI:

Kurki i kurczaka podsmażyłam na patelni (15 minut, aż odparuje woda). Dodałam dużą śmietanę 12% (najlepsza do sosów, nie waży się). Większa, bo grzybów było dużo. Doprawiłam solą i pieprzem, a na koniec dołożyłam posiekany koperek. Ugotowałam makaron świderki pełno zbożowy, bo taki akurat miałam. Poddusiłam 10 minutek na małym gazie i koniec :) pycha




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz